Poniedziałek / Monday
- II śniadanie: kanapka z wędliną, żółtym serem i rzodkiewką (mleko, gluten)
- Obiad: żurek staropolski z jajkiem, spaghetti bolognese (seler, gluten, jaja)
- Obiad wege: żurek staropolski z jajkiem, gulasz warzywny (seler, gluten)
- Deser: owoc
- Lunch: polish “źurek” with egg, spaghetti bolognese
- Dessert: fruit
Wtorek / Tuesday
- II śniadanie: herbatniki, herbata miętowa (gluten)
- Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z kiszonej kapusty (seler, gluten, jaja, mleko) mleko)
- Obiad wege: zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kotlet z kalafiora, surówka z kiszonej kapusty (mleko, jaja, seler, gluten)
- Deser: kompot
- Lunch: tomato soup with rice, potatoes, pork chop in crumbs, sauerkraut salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ tomato soup with rice, potatoes, cauliflower fritter, sauerkraut salad (celeriac, egg, milk, gluten)
- Dessert: compote
Środa / Wednesday
- II śniadanie: chrupki kukurydziane, herbata
- Obiad: zupa buraczkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja)
- Obiad wege: zupa buraczkowa, kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym, surówka wielowarzywna (seler, gluten, jaja)
- Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao)
- Lunch: beetroot soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, milk, gluten)/ beetroot soup, potato fritters with mushroom sauce, vegetable salad (celeriac, milk, egg, gluten)
- Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)
Czwartek / Thursday
Święto Niepodległości
Piątek / Friday
Dzień wolny od zajęć dydaktycznych i opiekuńczych