Menu Lovely Kitchen – Tydzień/Week (49): 06-10.12.2021 r.

Stołówka szkolna Lovely Kitchen 49 tydzień 2021 roku

Stołówka szkolna Lovely Kitchen przedstawia Mikołajkowe menu. Przypominamy, iż na dole strony znajduje się link do pliku pdf z menu. Życzymy smacznego

  • II śniadanie:  biszkopty, herbata (jaja, gluten)
  • Obiad: rosół z makaronem, ziemniaki, pieczone udko z kurczaka, mix sałat (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa zacierkowa, ziemniaki, kotlet jajeczno-pieczarkowy, mix sałat (seler, jaja, gluten)
  • Deser: babeczki z budyniem i migdałami (gluten, mleko, jaja)
  • Lunch: chicken stock with noodles, potatoes, roasted chicken leg, mixed salad (celeriac, gluten)/ vegetable stock with noodles, potatoes, egg and mushroom fritter, mixed salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: shortcrust cup with custard and almonds (gluten, milk, egg)

  • II śniadanie: kanapka z wędliną/serem i ogórkiem (mleko, gluten)
  • Obiad: zupa koperkowa, kasza bulgur, pulpety w sosie pomidorowym, surówka z białej rzepy (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa koperkowa, kasza bulgur, leczo warzywne  (seler)
  • Deser: owoc
  • Lunch: dill soup, bulgur, pork meatballs in tomato sauce, white radish salad (celeriac, gluten, egg, milk)/ dill soup, bulgur, vegetable letcho (celeriac)
  • Dessert: fruit

  • II śniadanie: płatki kukurydziane na mleku (mleko) 
  • Obiad: krupnik, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Obiad wege: krupnik, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty (seler, jaja, gluten)
  • Deser: kompot
  • Lunch: barley soup, potatoes, fried fish, sauerkraut salad (celeriac, egg, gluten)
  • Dessert: compote

  • II śniadanie: herbatniki, kakao (mleko, kakao, gluten)
  • Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, ryż na sypko, bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka z marchewki (seler, gluten)
  • Obiad wege: zupa pieczarkowa z makaronem, krokiety ze szpinakiem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: kisiel z owocami
  • Lunch: mushroom soup with noodles, rice, pork chop in gravy , carrot salad (celeriac, gluten)/ mushroom soup with noodles, spinach croquettes (celeriac, gluten, egg, milk)
  • Dessert: fruit jelly

  • II śniadanie: bułka z dżemem/miodem (mleko, gluten, miód)
  • Obiad: zupa fasolowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Obiad wege: zupa fasolowa, pierogi leniwe z masłem (seler, gluten, jaja, mleko)
  • Deser: budyń czekoladowy (mleko, kakao) 
  • Lunch: bean soup, cottage cheese dumplings with butter (celeriac, milk, gluten, egg)
  • Dessert: chocolate custard (milk, cocoa)

stołówka szkolna Lovely Kitchen